torsdag 29 september 2011

Snart e det dax för mössa!

Jadå, då var virksäsongen igång igen! Nu är det mysigt att ta fram virknål och garn och sitta i skenet av några stearinljus och virka ihop något. Jag brukar ha en tendens till att ha flera projekt igång samtidigt av någon anledning. Just nu så är det två sjalar och en halskrage! En mössa också förresten:o) Har virkat ett gäng mössor till Gårdhammars webshop, bland annat den naturfärgade som är på bilderna. O visst e det roligt med mössor man kan ju ha hur många som helst!! Olika modeller och färger, olika varma, till olika ändamål, ja det är ett roligt plagg som kan varieras i all oändlighet :o)
O så har jag lite funderingar på att virka sittdynor i ullgarn till barnens stolar i köket! Kunde ju varit skönt och mjukt för dem att sitta på nu när hösten kommer smygande!

måndag 26 september 2011

Vilken underbar utsikt!

Hejsan!
Sitter här och gör ett litet inlägg efter att ha kört 4 mil till jobbet, parkerat, betalt p-biljett för hela dagen, traskat bort till jobbet, svidat om till arbetskläder, upp på avdelningen, stämplat in. Kollar tavlan vilken "sida" jag ska ansvara för idag? Nä he har de glömt att skriva in mitt namn?? Nä då jag skulle då inte börja förrän kl. 14.00 och jobba till 21.30!! Attans också tänkte jag - ja jag tänkte nog mer än attans men det kan man ju inte direkt skriva här :o) Ner igen, på med mina egna paltor och bort till bilen och så köra 4 mil hem igen = lagom skoj så där på morgonskvisten! Men om man ser det från en annan vinkel så kan det ju bara bli bättre idag!! O på tal om att "se" så se vilken härlig utskikt dessa kor har! Här ligger de o idisslar och kan blicka ut över sjö, myr, skog och fjällmassiv!!
Frostigt gräs så här en morgon i september! Hög och frisk luft och en alldeles underbar morgon!

lördag 24 september 2011

Saknad och inte saknad!

Ja, det är med blandade känslor som vår stora gamla kastanj höggs ner i våras. Den stod för hära huset enligt vissa familjemedlemmar och ja, det kan jag kanske hålla med om. Men ack så tomt det blev utan detta magnifika träd. Jag saknar skuggan det gav, och den lummiga grönska som den bäddade in trädgården i och jag saknar alla fina kastanjer att pynta byttor, fat och annat med! Men jag saknar inte allt räfsande av alla dessa tusen miljoner löv och kastanjer utanför häcken, på gräsmattan, i täta perennrabatter, på vår utplats, i hängrännorna osv osv. Men det är ändå med vemod man tänker på att detta gamla träd inte finns där längre, man kan dock trösta sig med att det nu står en liten tanig kastanj en liten bit ifrån där den gamla stod och den blir säkert stor med tiden den också :o)
Men barn är ju alltid positiva, min dotter påpekade den positiva upptäckten att hon slipper alla kastanjer och gamla skruttiga löv i sandlådan - det var väl fint mamma och vi kan ha ett parasoll som skugga, bra va?! Jo, visst det är ju lika lummigt och mysigt det så det går ju galant!!

torsdag 22 september 2011

Vilken hönsröra här i hönshuset :o)

Hejsan!

Ja, då fick fick det bli en ny blogg! Och vad passar då inte bättre än att inleda denna med en bild från lilla hönsgruppen här hos oss! Damerna trängs runt vattenhon och ibland känns det lite väl rörigt och stirrigt hos damerna om man säger så, de blir så lätt upprörda och förnärmade! Men ibland kan det ju faktiskt vara precis så här inne hos oss människor också kan jag tycka. Barnen springer på var sitt håll, någon har glömt stänga av vattnet när det skulle fyllas på till hästarna i hagen så den stackars vattenpumpen får slita tills den vrålar av smärta och är het som glöd. Hundarna plockar äpplen för fullt i trädgården, utanför trädgården o helst i träden om de skulle råka nå något stackars äpple där på någon låg gren. Man försöker tappert måla ett och annat fönster mellan regnskurarna - precis när man tagit fram alla atiraljer till fönstermålningen och barnen leker fint i trädgården och man drar det första penseldraget - ja vad känner man då. Jaha en droppe en ynka liten droppe som med all säkerhet blir många droppar - ja nä men då packar vi ihop igen. O en av de små upplyser så fint om att färgen kan ju kanske rinna av mamma, jo tack jag vet! Då går vi väl in då, men vad har du där under stöveln?! Trampat i en hundbajs! Okej, då tar vi av de där stövlarna ute och sedan går vi in. Ja, visst var det rörigt allt det där som hos de små damerna i hönsgården - alltså fick det bli hönshuset här på bloggen :O) O förresten så, den där vattenpumpen den finns inte mer ....