onsdag 28 mars 2012

Lite påsk ute!

Då är det en stooor höna som värpt ett stooort betongägg på ett av mina bord ute i trädgården! Nu när våren anlänt känner man ju för att pynta till det lite och påskpynta även ute. Ja, inne har vi förstås inte börjat pyntandet. Vi skriver jag för barnen är ju delaktiga i allra högsta grad. De gillar alla högtider och vill gärna pyssla och pynta :o) Så idag knåpade de ihop ett gäng påskkort, med dun, ägg, kycklingar och höns, påskkärringar och ett o annat klistermärke med Nasse och Ior fick också fira påsk :o) Och så en liten avbild av spindelmannen, glömde nästan aj aj :o) Det är ju inte så petnoga och de vill ju också va med på en hörna helt enkelt, upplyser de små mig så snällt om :o) O korten blev ju så fina förstås!!

måndag 26 mars 2012

Vårtecken!

En härlig helg har passerat och därmed vackert väder som håller i sig! Helgen har bjudit på trevliga möten med goda vänner och då också god mat :O) Vad vore väl livet utan kära vänner ?! O på tal om vänner så är ju nästan alla buskar o blommor o allt annat som börjar spira så fint som små vänner i sig - de gör en så innerligt glad!! Som syrenens små ljusgröna knoppar...
...och den vackra lime färgade julrosen som blommar pampigt i trädgården, ja man blir glad helt enkelt :o)

fredag 23 mars 2012

Små söta penséer !

Här har det verkligen varit vår idag!!! Det har varit 14 grader och strålande solsken!!! Underbart! Några små penséer är planterade i zinkhinkar, lyser upp tillvaron de med och det känns härligt.
Inhandlade lite sättlök idag, så får vi hoppas på riklig skörd av både röd- och scharlottenlök!!

onsdag 21 mars 2012

Kanin i koppel :o)

Selar och koppel till kaninerna är införskaffat så nu rastas de flitigt av gårdens "småfolk". Och oj vad de tycker att det är skoj att kunna skutta runt i trädgården och stanna till och gräva lite och gnaga lite på något lämpligt :o) Till vardags har de ju förstås ganska gott om plats ändå, våra två kaniner delar nämligen på en stoooor hästbox, så där kan det också skuttas lite grann :o)
Lite sittande på bakbenen för bättre uppsikt mellan varven. Ser ju lite ut som någon typ av cirkuskonst :O)
Full rulle...
Liten söt kaninrumpa :o)

tisdag 20 mars 2012

Gårdagens "värpresultat" !

Måste säga att det var ett himla bra resultat på värpandet igår! Det måste varit det soliga men dock blåsiga vädret :o)
10 ägg går inte av för hackor med vår lilla skar på 14 hönor!

söndag 18 mars 2012

MESAR - En svart och en blå mes!

Trots att våren börjar spira här i söder så kryllar det av småfåglar i vår trädgård. De är överallt, i bokhäcken, äppleträden, rosbuskar, humlehärvor osv osv. Utanför vårt köksfönster har vi en humlebåge och i den hänger det talgbollar o härom morgonen så sitter en liten svartmes där och pickar på bollen! Det var himla kul för det är inte så ofta de besöker vår trädgård men blåmesarna de är stammisar :o) O pricken över i:et vi hann föreviga svartmesen på bild innan den gav sig iväg igen!

lördag 17 mars 2012

Vår kära lilla tupp är borta!

En kväll förra veckan var det enda som var kvar av vår lilla tupp en hög med fjädrar! Honom hade vi haft i över 8 år och han var en rolig liten krabat, förvisso så var han ju gammal för att vara tupp men han hade ju inte behövt dö just på det viset tycker man. Hur ska man kunna hitta en så fin tupp igen?! För visst var han fin "gammel"tuppen!!

fredag 16 mars 2012

Ägg !

Nu är de på G! Hönorna alltså, nu har de börjat värpa lite grann! Ungefär i takt med att de fina vårdagarna blir fler och fler! Underbar sol här idag!!!
De hann inte mer än in i köket de små äggen innan de fick agera fotomodeller, för visst är de fina där de står/sitter?! i det gamla "äggafacket". Lite kutter spån på en del av dem men det ingår visst :o)

torsdag 15 mars 2012

Födelsedagsglimtar !

Ja, för en tid sedan var det ju dax för en liten födelsedag o då kom ju diverse beställningar på bakverk. Naturligtvis choklad cup cakes med rosa frosting o lite glitter o så på det :o)
Rosa ljus såklart!
En liten söt ask att förvara sina "juveler" i och en puder rosa kofta gick allt hem hos damen i fråga :o)

Ha de gott!