tisdag 31 juli 2012

SAFT !

I söndags så kokades det saft för fulla muggar, rabarbersaft - rabarber/vinbärssaft - krusbärssaft! Gäller att ta vara på det mesta av bär och rabarber medan de går att använda. Blev några burkar krusbärsmarmelad med vanilj också - av vår buske med röda krusbär! Hemkokt saft och marmelad är ju som att förvara en liten del av sommaren på burk el. flaska :O)

söndag 29 juli 2012

TILLBAKA !!




En av våra små katter hade varit borta sedan i torsdags och jag började precis bli lite orolig över om det hade hänt honom något. Har varit ute och ropat på honom men nej ingen katt. Våra katter lyssnar nämligen på sina namn och kommer oftast när man kallar på dem om de är i närheten vilket de är för det mesta! Så när man inte hade sett honom sedan i torsdag började man undra men just precis NU när jag tittade ut genom fönstret låg han på hyllan under bordet på altanen = skönt då kan man andas ut igen :O) Man är ju glad för sina djur - stora som små :O)

Ha de bra!

torsdag 26 juli 2012

SOMMARMAT !


Tortellini med en mustig hemlagad tomatsås med färska örter på en bädd av sallad och med riven parmesan på toppen - sommarmat för mig!

tisdag 24 juli 2012

måndag 23 juli 2012

NYMÅLAT



Ett snabbt inlägg mellan pensel dragen och roller rullningarna :O) Just nu målar jag tak i häst stallet och även väggarna ska få ny färg. Men vad allt förarbete tar tid, högtrycks tvätta väggar och golv, sopa och blåsa rent tak med tryckluft, maskera så inte det som inte ska målas blir målat, plocka ner alla sladdar, kablar, strömbrytare o kontakter som satt i ett enda virrvarr.
Tidigare i somras målade jag denna vägg o dörr så nu är det klart för stupröret som skall komma på plats. Innanför det lilla fönstret finns pannrummet.

Ha d!

tisdag 17 juli 2012

I TRÄDGÅRDEN...

 ...på vår uteplats har två myrtenplantor som i princip var dömda till döden av någon typ av ohyra piggnat till och växer nu och frodas. Hade dem inne i vintras men i våras fick de någon klibbig ohyra - ut åkte de och jag sprayade flera gånger med en blandning av vatten och grönsåpa! Det är nog det bästa ohyremedlet enligt mig  Nya krukor och ny jord och utevistelse gjorde visst susen :O)
Ett lejon uppe och en svart/vit tiger en våning ner :O)


tisdag 10 juli 2012

BARNENS TÅRTA :o)

 När vi plockade jordgubbar i onsdags så kom lilla 6 åriga dottern på att hon ville minsann baka en jordgubbstårta! Sagt och gjort, fram med alla bakgrejorna när vi kom hem och så bakade båda barnen! Klassiska tårtbottnar rördes ihop och gräddades, rårörda jordgubbar och vaniljkräm emellan,  lättvispad grädde och massor med jordgubbar ovanpå förstås. En helt vanlig jordgubbstårta helt enkelt, även gott att byta ut vaniljkrämen mot hemlagad lemoncurd!
Stolta som få när de var färdiga och god blev den ju också förstås :O)
Jordgubbstårta = sommar !

måndag 9 juli 2012

söndag 8 juli 2012

LEJON




Denna herre sitter och vakar över trädgården här hemma :O) Ståtlig och majestätisk är han! 
Han är gjuten av min mamma och fler lejon finns att köpa på Stenhusets Antik eller här via bloggen :O) 

Här i söder har det varit rena högsommar värmen idag! 26 grader i skuggan närmare bestämt. Parasollerna är framme och så även zinkbadkaret som barnen har använt flitigt idag :O) :O)

Ha det gott!

Gunilla

lördag 7 juli 2012

Ett litet skåp !


Ett litet gammalt skåp, sitter i en hörna ovanför köksbänken :O) Inne i är det lite rosa och lite av en mönstrad tapet kikar fram på sina ställen = charmigt om ni frågar mig! Skåpet har jag köpt av min goa vän Ulrika som driver Stenhusets Antik ett stenkast från vår gård :O)

Ha den bra lördag alla :O)

fredag 6 juli 2012

HONUNGS ROS & VIT LAVENDEL

 Nu är den översållad av små creméfärgade små rosor!! Och doften är angenäm och går inte att missa, man dröjer sig gärna kvar i dess närhet :O) Honungsrosen är en av mina favoriter, en starkt växande klätterros som blommar rikligt och sedan blir det små söta nypon på den som sitter kvar långt in på hösten. Honungsrosen eller Rosa Helenae som den egentligen heter växer vild i Kina och inporterades till Europa under tidigt 1900-tal.


 En planta vit lavendel har jag i trädgården och jag hade gärna haft fler av just den vita färgen, tycker att de är mkt fina och de doftar precis lika gott som "vanlig" lavendel.
Ja, det var några glimtar från trädgården idag - ha de gott!

torsdag 5 juli 2012

Vacker fransyska !



 Ja, denna skönhet från Frankrike hämtade jag på andra sidan sundet i Köpenhamn :O) O visst var det värt resan o få med sig henne hem. Inlindad i en filt fick hon åka i bagaget över bron.
O väl hemma fick hon sin plats i fönstret inne i rummet :O)

onsdag 4 juli 2012

Mårbacka :O)


Fortsättning på lilla blomster "temat"... Mårbacka pelargonen tillhör en av mina favoriter bland alla pelargoner med sin mjuka ljusa rosa färg och klart gröna bladverk piggar den upp i trädgården. Ja, jag är ju svag för vita pellisar också försås :O) Vita blommor går ju alltid hem om man säger så.

Idag skall jag åka och handla mer fönsterfärg - konstigt att det är ett sådant evighets projekt - att måla fönster. Fönsterna som målas nu skall sitta i grisstallet fast något grisstall är det ju inte längre förstås.

Solsken och varmt här idag - en riktig sommar dag :O)

söndag 1 juli 2012

Lupiner !

Snart överblommade, de fina lupinerna som smyckar vägkanterna i början av sommaren :O) Men jag hann få med några stycken på bild, mjukt rosa i färgen = fiiiint!

Ha de gott!