söndag 31 mars 2013

Vårlikt!

 Idag är det vekligen lite vårlikt ute. 5+ grader och strålande sol. Solen värmer gott o ger alla ny energi - härligt!! Kallt på nätterna o fina dagar med klar o hög luft! 
Vackra mjukt gula tulpaner i fönstret förgyller tillvaron inomhus :O)
Igår - middag hos goda vänner, idag tema häst hela dagen...kan inte bli bättre!!

Hoppas att alla får en fortsatt fin dag!

lördag 30 mars 2013

Tårta!

 Chokladtårta med nätcreme i  - recept från broschyr från matvarubutiken. Den blev det på dotterns kalas för en tid sedan. Ovanpå vispad grädde blandad med nötcreme o så lite hackad mandel o strössel o glittergelé o så några silver ljus som pricken över i:et :O)
 O vad tyckte man nu om den tårtan/kakan, jo helt ok men lite "för mkt" om man säger så. God men jag kommer ej att baka den igen men nu har man ju provat det. Mäktig var den om man säger som så :O)
Nu är det dax att dra på arbetskläderna o inte sitta här o tjata om en kaka :O) På schemat idag står det: "Utkörning av halmbädd" så nu är det till att greppa grepen o börja bära skit helt enkelt :O)

Ha en skön påskafton!

fredag 29 mars 2013

Påsk i hönshuset :O)

 Jaa, nu är det påsk o lite påskigt har det blivit här i vårt lilla torp också!! Några påskliljor på köksbordet o ett ris i rummet o vips så har man lite påskkänsla - trots snöflingorna som dalar utanför fönstret. Vintern håller Skåne i ett järngrepp om man säger så. Den uppvärmda vattenbaljan till hästarna är fortfarande igång, o bilen fick sopas av imorse då den var vit. Men snart måste väl ändå våren komma tycker man, ja lite har den kommit ändå utanför vår ytterdörr blommar krokusar, idag dock med vitt puder på :O)

 Här har vi det stora, med betoning på stora riset i rummet. Man får ta en liten "omväg" för att komma till soffan för det är ganska yvigt :O) Men det gör inte så mkt....tycker jag :O)
Jo, o ännu ett vårtecken förutom de blommande krokusarna är ju att våra så höns har börjat värpa, inga mängder men ett ägg lite då och då!!

Glad Påsk!!

fredag 8 mars 2013

Min Änglahund....



...ja idag har min gamla fina goa hund blivit en änglahund, fri från värk och krämpor. Glad och pigg kan han nu springa på de evigt gröna ängarna som finns ovan molnen. Skälla och leka och vara en änglahund full av glädje och energi.
Tack för att du förgyllde vår vardag i nästan 13 år!!
Saknar dig!!