fredag 25 maj 2012

En annan "kille" på G...

...eller ja man kanske ska säga "gubbe" när man har passerat 20 års stecket och är häst?! Men han beter sig  då inte som en gubbe om man säger så. Han vet liksom knappast var skritta är riktigt - vill gärna ha högre tempo än så. Pigg och alert - glad och vänlig - busig och med glimten i ögat kan man nog kort sammanfatta min Pärla som varit min trogna vän i 16 år <3

onsdag 23 maj 2012

På G i grönskan...

...ja, så kan man väl sammanfatta denna bild som jag lyckades fånga på en av våra hästar. Oj, vad det är grönt nu över allt och det njuter vi nog alla av - det är bedövande vackert just nu enligt mig. Hästarna är ute dygnet runt vilket de förvisso har varit någon månad nu. De har sitt vindskydd att gå in i men det använder de mest när det är för varmt ute, o så ibland på morgons kvisten står de där inne och vilar lite.

Nu är äpple träden i stort sett överblommade efter några dagars högsommar värme. O kronbladen från äppelblommorna ligger som snöflingor över gräsmattan så då är det bara att hoppas på att det blir gott om äpplen framåt höstkanten. Äppelmos är står på "att göra listan" då jag förbrukar en hel del då jag har det på gröten varje morgon :o)
Idag är det ännu en fin dag i lagom temperatur och ljummen vind - härligt!!

Ha en bra dag!

fredag 18 maj 2012

Svarta skönheter !

Alldeles intill vår ingång så blommar dessa vackra tulpaner - svarta!! Jag gillar dem skarpt, tror att det får bli fler svarta blommor i trädgården. Fick en svart petunia i modell "häng" igår som inte har hunnit landa i någon bytta än, men snart så... Ska bli kul att se hur den utvecklas under sommaren :o) Jag visar den en annan dag!

Ha de gott!

torsdag 17 maj 2012

Blommande träd!

 Nu är de bedövande vackra, våra gamla äppleträd! 
 De blommar i en blandning av vitt och ljust ljust rosa. 

Vårt lilla hus i bakgrunden av de söta blommorna :o) 

Ha en bra dag!

Gunilla

måndag 7 maj 2012

Bruno !

 O så har vi ytterligare en av de små kaninerna som bor här hos oss på gården, ja de är ju bara två förstås Bruno o Mulle. Här är Bruno ute på luftning i vårsolen :o)

fredag 4 maj 2012

Oranga volanger o tofsar!

 En av vårens färger är ju som man märkt orange! Det är inte min färg, jag passar inte alls i den. Men visst är det en härlig färg i rätt nyans om jag då får tycka :o) Hittade det här melerade oranga garnet och det fick bli en "volangsjal" med tofsar men dock inte till mig :o)
 I garnet finns både lite grå/blått, röd/rosa o lila så man kan matcha med många olika färger till den, vilket jag tyckte var praktiskt! Just nu blir det inte så mkt virkande, det fina vädret lockar ju till utevistelse om man säger så. Det finns ju hur mkt som helst som behöver göras även där allt från målning o trädgårdsfix till djurskötsel osv osv.
O så en liten närbild. Ha de så gott!

tisdag 1 maj 2012

Ny "smörja"

Idag blir det ett litet ekologiskt shopping tips så här till första maj! För ett tag sedan köpte jag en handkräm och en bodylotion av det franska märket Marilou Bio! Har provat en mängd olika handkrämer och har nu fastnat för denna, den funkar verkligen på torra händer :O) O jag kan inte annat än att rekommendera deras bodylotion också, samma där - mkt bra! O dessa produkter finns att köpa på Kicks till ett rimligt pris.

Önskar er en skön 1:a maj.