tisdag 26 juni 2012

Den lilla lilla staden i pastelliga färger!

 Nu till den söta lilla lilla staden på Astrid Lindgrens Värld! O så många små söta hus i härliga färger, jag fastande förstås för husen i mjuka pastell färger :O) Det rosa lilla huset ovan är ju helt underbart med alla sina detaljer o färgen förstås!
 O så på torget detta vaniljgula med grå/gröna dörrar. Lilla torget med sin lilla lilla fontän o små små träd av sorten avenbok - tänk vad man kan göra små fina träd av vanliga häckplantor om man vill :O)
 O så Vimmerbys stadshotell i miniformat. På torg och gator ligger små små gatsten - hur fint och gulligt som helst :O)
Ja, vad ska man säga man kan inte bli mer än förtjust i denna lilla lilla staden, stor som liten :O)
Jätte mysigt !!

Ha en bra dag, jag hoppas på uppehåll idag när det gäller vädret. Känns som att kranen var fullt öppen hela dagen igår så det kan ju räcka nu :O)

måndag 25 juni 2012

Junibacken !

 Vår helg tillbringade vi i härliga Astrid Lindgrens Värld - det var första gången vi var där och vi blev överraskande förtjusta! Barnen var lyriska, sprang ut och in i alla små söta hus :O) 
Här är bilder från Junibacken :O) Tänk o ha ett sån´t litet hus i trädgården. När man har varit på ALV och gått omkring i alla sagolika miljöer får man 1000 ideér om vad man kanske skulle kunna göra hemma på gården.

Ha de gott :O)

tisdag 19 juni 2012

Myser i soffan :O)




Ledig i dag och här sitter hon o myser i soffan, fortfarande nattskjortan på! Detta i väntan på att det skall bära av till en stad med tåg. Mormor skall hämta och så ska de två ha en heldag i Lund - spännande för en 6 åring som bor på landet :O)  

Ha de bra!

Gunilla

söndag 17 juni 2012

Buxbom !

En liten glimt av trädgården, närbild om man säger så! Mitt lilla buxbom träd som jag fick för ganska många år sedan av en kär vän står så fint år efter år. Kvittar hur kall vinter det har varit så är det lika fint :O) så man får hoppas att det fortsätter så kommande år också. Jag gillar buxbom men har inte vågat köpa några nya de senaste åren pga den där svampsjukdomen som drabbat buxbom! Har man väl fått in den i sin trädgård är det bara att gräva upp buskarna vad jag har förstått o det vill man ju helst undvika. 

I helgen har det blivit lite ogräsrensning - och det har jag faktiskt kunnat göra stående mestadels, något litet knäböj mellan varven men annars har det varit bra höjd på det som skulle bort :O) De e väl konstigt att allt har något gott med sig att kunna stå rak o dra ogräs ja då får man vänta en stund mellan rensningarna :O) Kanske inte att eftersträva men ändå :O) :O)

En liten loppis också förstås, idag!! Visar mina små fynd nån dag!!

Ha de gott!

torsdag 14 juni 2012

Katastrofområde...

 Ja, här har ni det! O det kan ju inte kallas annat än katastrof om man säger så :O) Så här såg det ut tidigare i vintras och som tur är så har det gått framåt! Det som visas på bilderna är i alla fall vårt gamla grisstall som skall förändras. Dessa bilder är tagna innan vi grävde ur golvet.
 Här ser ni gamla pannan från -72 och gamla hydroforen från mitten av 50-talet, denna bilden är pannrummet. Ja, den kom i mitten av någon anledning?! O sedan är det grisstallet nedan igen. Det ligger precis intill varann o väggen är borta vid detta tillfälle.
O här var det lite rivningsmaterial blandat med annat bråte. Inga glamorösa bilder precis men verkligheten är ju sådan - en "koröra" mellan varven :O) Men i alla fall så kanske jag skall komma till vad det verkligen ska bli här inne för ni har ju säkert redan räknat ut att några grisar blir det ej. Jo, i ena delen blir det badrum, tvättstuga och gästrum och i andra delen skall det bli snickeri verkstad! En lite "följetång" blir det då av detta så ni får se vad som har hänt och vad som händer inom detta område :O)

tisdag 12 juni 2012

GJUTET :O)

 Hej svejs!

Idag är det faktiskt lite sol här och lite ljummet i luften :O) Detta ljuvliga fågelbad har min kära mamma gjutit! Hon gjuter diverse fina grejor  - kommer att visa lite mer av den varan längre fram! 
 Små rosenknoppar o ett litet hjärta i mitten som de små fåglarna kan sitta på om de känner för det :O)
Snart bär det av till tandläkaren med dottern - hon ser konstigt nog fram emot det besöket - kan det vara för att man får ett litet klistermärke eller nåt sånt när man har gapat klart ?!

onsdag 6 juni 2012

Tillbaka!



Ja, då var man tillbaka igen efter att ha varit datorlös en tid pga virus!
Grönskan är nu bedövande trots det kalla vädret i juni månad. Men hästarna trivs - för dem är det ju precis lagom :o)